Dag 3 gefladder en Ronde 3

Vandaag hadden de duifjes er zin in! Erik en ik waren al vroeg uit de veren *GAAAAAAP*, want Erik moest werken dus de duiven leken t wel door te hebben. Ze hingen tegen de deur, t raam en de spoetnik. “Laat ons eruit!!!!”
Half 7 dan maar de spoetnik open en nog geen minuut later zaten ze weer op t dak. En vandaag werden er warempel kleine rondjes gefladderd. Of moet ik het nu al vliegen noemen?
Erik ging niet veel later de deur uit en hier begon er van alles in huis wakker te worden.

Terwijl de kinderen zichzelf voorbereidden om naar school te gaan, kwam ik nog even bij met een kop koffie. De duifjes genoten van de spaarzame ochtendzon.

Toen 3 van de 5 meiden naar school waren ben ik n rondje gaan maken bij de duifjes. Te beginnen bij Miss Bueno & Frosty. Sinds eergisteren hebben die hun 3e ronde jongen liggen. Dit is tevens hun laatste ronde van dit jaar. Ronde 1 zit bij Karel Rudolph op het hok. Ronde 2 zit nu op het jongenhok en ronde 3 is dus nu ieniemienie klein.
We zijn nu wederom erg benieuwd naar de kleur! Ronde 1 en 2 leverde de zelfde kleuren. 1 zwarte en een blauwe witpen. (Iets wat nog vragen opleverde, want hadden we geen eieren omgelegd? Nee, echt niet….)
Wie durft er een gok te wagen op de kleur van deze ronde?

image

Deze ronde 2 jongen met dezelfde kleur snavel

image

Mama op t nest. Papa bewaakt de boel.

Na wat reparatiewerk aan het hok van Bueno en Frosty en wat schoonmaakwerk was t tijd om het hok van de jongen schoon te maken.
Zo gezegd, zo gedaan. Schoonmaken, vers water, voerbak terug.
En dan…

Spoetnik open en een keer fluiten.
6 kopjes vanuit t dak die eens mijn kant opkeken. “Hmmmm, wat doen we.. Nahh… Nog niet.” En ze keken weer weg. Prima.
5 Minuten later nog eens naar buiten. Weer een keer fluiten en wat voer gegooid. Mendes dook als eerste naar beneden. Z’n nestmaatje dook erachteraan. Op de spoetnik en achterelkaar aan naar binnen.
En waar Mutje gisteren als allerlaatste binnen was? Vandaag was hij als 3e binnen!

In 3 minuten waren ze allemaal binnen. Een stuk sneller dan gisteren!

Spoetnik dicht. En nu liggen ze allemaal in de zon (die niet schijnt).

T zijn net kinderen. Wat leren ze snel!

Owja! Owja! We hebben onze hokcoördinaten! Dus in theorie zouden we kunnen spelen. Zij het dat we geen duiven hebben om mee te geven haha. Ons streven is om ze in augustus mee te geven naar Hannut.