De eerste keer naar buiten! Dag 1 & 2

Het moest er een keer van komen. Buiten de spoetnik. Erik en ik waren het niet helemaal eens en zaten al een paar dagen in tweestrijd. Uiteindelijk gisteren compromis gesloten. Ja, de spoetnik mocht open. Op de gok. Want is het niet te vroeg? Blijft het weer goed?
Eigenlijk zijn het vragen waar je toch geen antwoord op krijgt, dus we namen de gok. Spoetnik open en allebei met een  kop koffie in een stoel.

image

“Mendes”, ons Zwartje, zat zoals altijd voorop en dook ook als eerste naar buiten. Zo, hop, het gras in. En niet heel veel later volgden “Hutje”, “Kanis” & “Gunnink” en het nestmaatje van Mendes ook. Alleen “Mutje” heeft zich op dag 1 niet buiten laten zien.
Wat een namen denken jullie wellicht?
In t kort:
*Mendes is van “Shawn Mendes” (vraag de (klein)dochters maar ;-)) (Komt uit Bueno & Frosty)
*”Kanis” & “Gunnink” is de betere koffie haha. Dit zijn 2 jongen die van Karel Rudolph komen en hebben dezelfde vader als onze Frosty.
* “Hutje” & “Mutje” hebben we gekregen zonder bekende afstamming.
En dan natuurlijk t nestmaatje van Mendes. Vooralsnog de Duif Zonder Naam.

image

Owja. Duiven los. Duifjes dus los. Maar na een uur of 2 wilden we ze wel weer binnen. Roepen, fluiten. Nee hoor. Tot… Erik naar t hok liep met de voerbak. T nestmaatje van Mendes landde direct op de voerbak. En niet veel later volgde de rest en al snel waren ze met hun 5 weer binnen!

Vandaag was dag 2. Weer hetzelfde riedeltje. Spoetnik open, duiven eruit. En dit keer ging Mutje mee!

image

En waren ze ook een stuk enthousiaster en brutaler! Van het dak van het duivenhok, vlogen ze naar het dak van het huis. En daar ontdekten ze de dakgoot. Volgens mij is t daar prima vertoeven en een heerlijk lopend buffet. Ze zaten zich daar vol te (vr)eten! En Mendes zat zich te badderen. Naar beneden komen, Ho maar.

Na een 2,5 uur landde er een houtduif op de spoetnik en toen dachten de duiven: “Euy! Dat kunnen wij ook!” En masse kwamen ze met zn zessen naar beneden. Om vervolgens weer op te vliegen toen Erik eraan kwam.
Na 4 uur kwam Mutje eindelijk naar binnen.

Nu liggen ze allemaal weer lekker binnen. Vanavond zullen ze wel buikpijn hebben, hoop ik, van het dakgoot-diner en leren ze het gelijk af? Toch?

image