Oefenvlucht Tienen, 107 km

Vandaag weer een oefenvlucht vanuit Tienen, 107 km voor ons. Mooi vliegweer, wat lage temperaturen maar dat mag de pret niet drukken, daar kunnen ze prima tegen!

Het resultaat was een heel stuk beter dan de vorige oefenvlucht.

De lossing was om 10:15 uur en de eerste in de vereniging was er na 5 kwartier, bij een echte snelheidsman.
Een kwartier later kwam er heel hoog een duif over. Een paar keer goed fluiten en de duif begon boven het huis rondjes te draaien om vervolgens na 2 minuten als een speer naar beneden te komen. Op hetzelfde moment kwam de tweede duif, zijn nestmaatje bleek na aankomst, achter de bomen vandaan en beiden knalden tegelijk op de klep. Uiteindelijk 107 km in 87 minuten en 2 van de 15 thuis. Nummer 3 kwam 2 minuten later en dat was er weer 1 van onze dochter. Deze was voor de 3e keer van 4 vluchten voor haar de eerste. Als deze het zo blijft komen krijgen wij het nog moeilijk op eigen erf ; )

Uiteindelijk waren er om 14:00 uur 14 van de 15 thuis. Er ontbrak er 1 van onze dochter. Deze zat vanmorgen om 8.45 op de klep dus alles weer thuis.

Komende zondag de eerste echte krachtmeting; de eerste wedvlucht vanuit Isnes, 144 Km.
Zoals het er nu naar uit ziet gaan ze alle 15 weer mee. De concurrentie wordt wel groter, binnen de vereniging zullen er veel meer duiven meegaan dan met de oefenvluchten van afgelopen weken.

Voor ons telt dat ze goed naar huis komen. De uitslag halen is leuk maar elkaar goed opvolgen en allemaal thuis komen is belangrijker 🙂