Hoe doen wij het met de duifjes?

Onze eerste duivenseizoen of duiven jaar is nu eigenlijk wel ten einde. De balans is vandaag opgemaakt en we hebben een idee wat er is “overgebleven”. Voor ons was het een jaar waarin we begonnen met duiven. En dus ook het jaar waarin we niet wisten of we vluchten zouden mee kunnen pakken. Een vraag waarop we nu het antwoord weten… Nee, vluchten hebben we niet mogen spelen. Ja, verliezen hebben we wel geleden.

We mochten van een aantal hele goede duivenmelkers duifjes op ons hok bijzetten. We hebben samen met Pap ons hok gebouwd. We hebben veel geleerd. 

De stand op dit moment? 22 Jonge duiven die het volgend jaar mogen gaan doen. Waarschijnlijk 12 duivinnen, 10 doffers. (Maar 2 duivinnen kunnen ook zomaar doffers zijn haha. Ik weet het niet zeker) We hebben 2 kweekkoppels zitten, Ons Madammeke en onze Kees en onze Frosty en de Vorstin. (De laatstgenoemde is de duivin die we mochten lenen. Uit 4 rondes eieren, zijn er nu in totaal 2 bevruchte eieren mogen komen. De duivin mogen we nu houden en hebben we ‘de Vorstin’ genoemd.)

Voor 2017 hebben we onze hoop gevestigd op de 22 duiven die afgericht zijn. Met (op papier) een prima afstamming en die heerlijk aanvoelen in de hand. Die nu nog steeds in supervorm zijn. 2017 Willen we ook elektronisch gaan spelen. Het kloksysteem is al in huis, de ringen zijn besteld. En in 2017 gaan we er toch echt van uit dat we de duiven mee kunnen zetten op de vluchten. 

2016 namen we afscheid van de duivin waarmee het voor ons begon. Onze Miss Bueno kwam los van het hok en kwam niet meer terug. En van 10 jonge duiven, net als elke andere duivenmelker. Vingen we vreemde duiven op en deden we ons best om ze weer thuis te krijgen en hadden we het geluk dat 2 van onze duifjes gemeld werden! (En haalden we ze uiteraard terug!)

Op naar 2017! Eens zien wat 2017 voor ons in petto heeft!