Een nieuw seizoen voor de deur!

En zo kroop 2017 ons hok binnen. Eigenlijk net zo voorzichtig als 2016 ons hok vertrok.

2016 zijn we geëindigd zonder ook maar een duif mee te hebben gezet in de vereniging. Niet volgens plan. Maar dit jaar willen we dat toch graag écht anders gaan doen! En in theorie moet dat ook makkelijk kunnen!
Op ons hok zitten prachtige duiven. De jonge duiven die ons vorig jaar gegund waren en die over zijn gebleven, zijn vrijwel allemaal uitgegroeid tot prachtige duiven. Duiven die heerlijk in de hand liggen en die wel het gevoel geven dat we, in theorie, niet voor niks in de tuin zitten van de zomer. De weg naar huis zouden ze in ieder geval moeten kunnen vinden!

Vlieg!!

We hebben ook al veel mogen leren. Het gevecht met de buizerd. Ai.. Hoe vaak we hoorden dat deze écht niet zo dichtbij kwam! En écht niet in je tuin kwam. Tot onze grote spijt hebben wij zelf beeldmateriaal van het tegendeel. Meneer (of Mevrouw) de Buizerd kwam dagelijks terug om op het dak van ons hok zijn lunch uit te zoeken. Na een week vasthouden van de duiven, hebben we ze toch weer naar buiten gegooid. En onze duiven zijn hem vooralsnog steeds te slim af. Ja, tis een soort Russisch roulette, maar wij sterken ons in de gedachten dat een buizerd een duif alleen grijpt als deze verzwakt en moe is. Hopen we.Vlieg liever niet :-S

Ook hebben we, met wat tips van Social Media, Frosty en de Vorstin omgewend! Niet omdat we er mee willen gaan vliegen, maar laten we eerlijk zijn. Dat is toch een stuk handiger dan die vastzitters. Ikzelf was HEEL huiverig en heb het dan ook aan Erik overgelaten. (Vals he, de gene met ervaring legt het in handen van de gene met wat minder ervaring). Maar eerlijk is eerlijk. Het is gelukt! De gouden tip bleek koppelen aan een eigen duif. EN nu vliegen ze mee met onze eigen groep duiven. Nog maar 2 vastzitters en die gaan we echt niet uitwennen. Sommige duiven zijn het waard om vast te laten zitten. En is het risico gewoon te groot.

Onze knapppe Frosty

Ons elektronisch kloksysteem is momenteel 10 dagen uit logeren. Je kunt nog zoveel ervaring hebben in de duivenwereld en op Duivenmarktplaats. Zelfs ik kan gewoon niet goed kijken. Dus er komen nieuwe batterijen in en we laten maar gelijk het hele apparaat goed nakijken. Dan kunnen we hopelijk zorgeloos ermee spelen.

Onze allerlaatste nieuwe aanwinst zijn niet zozeer voor de vluchten als wel voor onze trouwdag. Op 12 april gaan Erik & ik met elkaar trouwen. En hiervoor hebben we van Jan Roest uit Middelburg 5 prachtige witte duifjes gekregen. (4 witte en 1 schimmel) Het zijn wel echte postduiven, dus wie weet wat de duifjes nog gaan doen, maar ze zijn echt bedoelt voor onze dag. En voor het plezier.


Inmiddels heeft Erik voor een groot deel het programma uitgestippeld. Heb ik dat weer aangepast. En Erik er weer naar gekeken en dan komt er weer een nieuw concept en kun je weer opnieuw beginnen. (Afdeling 3, make up your mind!!!) Ik mis vluchten en vraag me serieus af waar ze heen zijn, maar misschien komt dat ook wel, omdat ik altijd in Afdeling 4 heb gespeeld.

Hoe dan ook. De voorbereidingen zijn in volle gang! En dan niet alleen voor het duivenseizoen dus!

Een winterhokje. Brrrr…