En zo was het dan einde seizoen..

Met een klein groepje jonge duiven wilden we starten aan de natour. Veel was er al niet overgebleven van de vroege jongen. Van de laten iets meer. Dus met een klein groepje van 9 duiven begonnen we met africhten. Dicht bij huis, iets verder weg enzovoorts. Met als doel in te stromen op Tessenderlo (70 km).

Vorig week nam Erik ze mee naar Roermond. Hemelsbreed een 35 km vanuit Venray én de goede lijn. Tevens een goede kans om Pap/Peter even te laten kijken. 8 Duiven gingen de lucht in, bleven even spelen in de lucht en na een paar minuten kozen ze de goede richting. Toch?

Ik kreeg een appje van Erik dat ze los waren en rekende ruim. Drie kwartier na lossing zou de eerste wel kunnen vallen. Helaas was de 1e nog niet thuis toen Erik twee uur later thuis kwam. ‘S Avond om 9 uur hadden we er 4 thuis…

Nu zijn we een paar dagen verder en we mogen niet klagen. De stand is 6 in totaal. 1 heeft zijn weg zelf teruggevonden, 1 is blijven steken in Roermond en netjes aan ons gemeld. Maar zonde is t wel. Van de 4 die dezelfde dag thuis waren, bleek er 1 gewond. Nipt ontsnapt aan de roofvogel.
Daarnaast nog 1 gemeld in Centraal Hok Odiliapeel die bij een africhting van 24-7 het pad van een toevallig overvliegende andere postduif koos in plaats van het pad naar huis.
Ze zijn nu allemaal weer netjes op ons hok en sterken aan waar nodig.

Wij ronden hier dan ook ons seizoen 2017 en af laten de duifjes op rust komen. Lekker buiten spelen, vliegen en genieten. En we storten ons weer op de digitale kant van de sport, samen met Pap. En volgend jaar hopen we dat we iets meer geluk hebben.

En in ons achterhoofd houden we dat je maar 1 echt goede duif hoeft te hebben. Die prijs op Dax neemt niemand ons meer af ;-).

Bedankt voor alle goede adviezen en raad zover! En tot op Doevepeet, Duivenmarktplaats en Facebook!

Groetjes Samantha en Erik