Dax, onze eerste overnachtvlucht!

 Zaterdagmorgen om 5 uur de wekker. Je weet het tenslotte nooit met een overnachting. 1015Km voor ons en het kan werkelijk alle kanten op.
Op vrijdag 7 Juli gelost om 11.00uur bij heel warm weer. Na een korte blik naar buiten en een glimp op teletekst was t al duidelijk dat er nog niks gemeld was. Nog heeeeeel even slapen. Rond een uur of 6 zal de eerste wel vallen. Vast wel weer in Zeeland, net als bij St. Vincent. Echt slapen was er niet meer bij dus van bed, naar raam en terug tot 6 uur. Toen verscheen inderdaad de 1e melding op Teletekst. In Zeeland. Tijd om op te staan! Het gaat beginnen! Toch?

Wat volgde was een hele lange zit. Maar om 17.04uur kwam daar dan de 913! Met een snelheid van 718m/m. 7e Gemelde in het lokaal!
De 913 is een doffer uit eigen kweek. Zijn vader komt uit Mees Kees van Cees Vergouwen uit Breda. Zijn moeder is Madammeke. Beide 2 duiven die al een goede staat van verdiensten hebben en zeker Mees Kees heeft zich zeker bewezen bij zijn voormalige baasje Cees. De 913 heeft echter echt de kleur van zijn moeder: blauw!
Na de 913 bleef het akelig stil. En dat is het nu, dinsdag, nog steeds.
Maar we zijn tevreden! Vandaag verschenen de definitieve uitslagen en met een 5e tegen 33 in de vereniging, een 36e tegen 143 in de CC Peel en Maas. En 828 tegen 4788 duiven nationaal Sector 1. Nationaal 1687 tegen 10353 duiven. Voorwaar niet slecht voor een allereerste overnachtvlucht met een late jaarling!
Nu is voor ons het seizoen voor grote vluchten klaar en gaan we verder met de jonge duiven. De natour. En mogen de jaarlingen die we nog hebben rusten.

Onze “winnaar”, de 913!