E23 Montluçon & V23 Isnes

Vandaag een stormachtige dag, 2 vluchten met een flinke wind Zuid-West.

Op zowel Montluçon als Isnes lagen de snelheden belachelijk hoog, met als landelijke hoogste snelheid 143,26 Km per uur, een nieuw record.

Uiteraard gaan wij hier niet zo snel, maar ook voor ons eigen hokje hadden we hele hoge snelheden.

Montluçon kwamen we in de vereniging nog net in de uitslag met de 15e tegen 61. Wel op een behoorlijke achterstand op de winnaar.

De 18-535, door een lid van de vereniging als eerste van ons hok getipt en ook als eerste thuis!

De Vitesse ging nog harder, we tikten hier net niet de 120 km per uur aan, maar zaten met 3 duiven daar toch dicht tegenaan. Deze 3 kwamen tegelijk aanwaaien en hadden flinke moeite om goed te landen. De landing werd zeker 7 keer opnieuw ingezet tegen de forse wind in, maar zodra de vleugels in de remstand moesten sloeg de wind eronder en waaiden ze zo het dak weer over. Dit heeft ons zeker nog 1,5 tot 2 minuten gekost.

Maar uiteindelijk binnen zagen we de snelheid, 1989,7 meter per minuut. Verbaasd keken we elkaar aan. Met deze snelheid zitten we toch wel in de uitslag??

Op de 4e moeten we toch nog even wachten en de andere 5 druppelden langzaam binnen. Wel einde van de dag alles thuis van 2 vluchten, net als 2 weken geleden. We klagen niet!

18-530, 2 weken geleden de 2e,vandaag de eerste alhier!