De jongen weggebracht + 2e eitje

Toen we op zoek gingen naar een broedhok, omdat we Miss Bueno hadden gekocht kregen we dit aangeboden door Karel Rudolph van Karels Kweekcentrum in Wijchen. Bij het ophalen van het hok, had Erik zijn oog laten vallen op Mr Frosty en toen werd met Karel de afspraak gemaakt dat Frosty voor ons was als het eerst koppel jongen van Miss Bueno en Mister Frosty voor Karel zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan.
Na weken in spanning om de kleur was het natuurlijk al velen duidelijk. De kleintjes weken behoorlijk af van Papa en Mama, maar dat nam niet weg dat ze prachtig zijn geworden. Maar er zou natuurlijk een dag komen van afscheid en die dag was vandaag..

Vandaag zijn onze eerste jongen naar Karels Kweekcentrum Wijchen gegaan zoals afgesproken.
Na een kort afscheid van Papa en Mama konden ze op reis. In een kattenmandje, want een duivenmand hebben we nog steeds niet haha

Na een kop koffie met een heerlijk chocolatechipcookie *kwijl*, werden de jongen bij Karel in het hok bij de andere jongen gezet. Niet zonder nog even een snel afscheid van ons natuurlijk. Heel stiekem gaan wij ze toch wel een beetje missen hoor ;-). Maar vriendjes en vriendinnetjes genoeg daar bij Karel!
We zijn benieuwd hoe ze gaan vliegen bij Karel.

Karel gaf ons nog een rondleiding op zijn hokken en we mochten de vader van Frosty even in handen houden. Bijzonder eigenlijk om de kleuren te zien op het hok, maar ook om de ogen die Frosty heeft terug te herkennen in andere duiven. Prachtige duiven zaten er in mooie kleuren, maar ook in prachtige formaten. Heerlijk in de hand liggend. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken in de variatie die Karel op het hok heeft. Bijzonder om te zien hoe Karel Kweekhok opgebouwd is.

Karel, bedankt voor je gastvrijheid!

En voor ons…?

Gelukkig hebben wij de foto’s nog 😀

Dag 21: Familieportret 22 maart 2016
Dag 21: Familieportret 22 maart 2016

 

Intussen heeft Miss Bueno haar tweede eitje ook gelegd dus de volgende jongen kunnen we over een kleine 3 weken kunnen verwachten.
Tijd dat we eens aan het hok gaan beginnen 😉