Joh, beloftes moet ik niet doen, met m’n: “Meer over seizoen 2020 volgt.” Misschien ooit nog. Maar voor nu zijn we al begonnen aan 2021 en hebben we de eerste duiven al gekoppeld.

Hoewel we afgelopen jaar het nieuwe hok bouwden met de intentie om in de schuur niet meer te kweken, zijn we onze kweek toch gestart in de schuur. Waarom? Nu wisten we zeker dat de koppels niet ernaast zouden flapperen. ;-). En aangezien ze in een kweekbak van 1×0,80 zitten is de ruimte per koppel nu ook niet zo beperkt. 4 Koppels hebben we nu in de schuur zitten en 3 koppels op het hok.

Huh? Toch ook op het hok denk je misschien? Ja, klopt. De duiven die afgelopen jaar in de schuur zaten zijn vastzitters (Sammy, Papalene, Mamalene en Jeroentje (laatste 3 van Kluinhaar) en die hopen we nu uit te kunnen wennen. Dus die mogen op het hok koppelen. Als die misflapperen is dat niet erg.

Sammy is op haar maatje Kees gekoppeld. En die van Kluinhaar hebben een duivin erbij en zijn ook gekoppeld. Als er jongen liggen gaan we de grote, grote gok wagen.

Uiteindelijk hebben we dan alleen ons Pieteke (van een clublid) nog als vastzitter en Jan (Valk). Liever 2, dan een hele hoop. T geeft je een hoop vrijheid op t hok als je niet meer alles vast hoeft te houden en t is veel beter voor de duifjes. Vinden wij. ;-).

*Note: Ja, de hokjes moesten eigenlijk ff schoon. Sorry!

Freule had als eerste 2 eitjes en bewaakt ze vakkundig.
Oma (Aarden) en Spikkel (Boonen) ons stamkoppel zitten ook weer samen.
Jan (Valk) en “mijn” rooie duivin van 2020 vinden elkaar eindelijk lief, maar schrokken van mij.