2021 is begonnen!

Joh, beloftes moet ik niet doen, met m’n: “Meer over seizoen 2020 volgt.” Misschien ooit nog. Maar voor nu zijn we al begonnen aan 2021 en hebben we de eerste duiven al gekoppeld.

Hoewel we afgelopen jaar het nieuwe hok bouwden met de intentie om in de schuur niet meer te kweken, zijn we onze kweek toch gestart in de schuur. Waarom? Nu wisten we zeker dat de koppels niet ernaast zouden flapperen. ;-). En aangezien ze in een kweekbak van 1×0,80 zitten is de ruimte per koppel nu ook niet zo beperkt. 4 Koppels hebben we nu in de schuur zitten en 3 koppels op het hok.

Huh? Toch ook op het hok denk je misschien? Ja, klopt. De duiven die afgelopen jaar in de schuur zaten zijn vastzitters (Sammy, Papalene, Mamalene en Jeroentje (laatste 3 van Kluinhaar) en die hopen we nu uit te kunnen wennen. Dus die mogen op het hok koppelen. Als die misflapperen is dat niet erg.

Sammy is op haar maatje Kees gekoppeld. En die van Kluinhaar hebben een duivin erbij en zijn ook gekoppeld. Als er jongen liggen gaan we de grote, grote gok wagen.

Uiteindelijk hebben we dan alleen ons Pieteke (van een clublid) nog als vastzitter en Jan (Valk). Liever 2, dan een hele hoop. T geeft je een hoop vrijheid op t hok als je niet meer alles vast hoeft te houden en t is veel beter voor de duifjes. Vinden wij. ;-).

*Note: Ja, de hokjes moesten eigenlijk ff schoon. Sorry!

Freule had als eerste 2 eitjes en bewaakt ze vakkundig.
Oma (Aarden) en Spikkel (Boonen) ons stamkoppel zitten ook weer samen.
Jan (Valk) en “mijn” rooie duivin van 2020 vinden elkaar eindelijk lief, maar schrokken van mij.

2 gedachten over “2021 is begonnen!

 1. Hoi Frans, we beseffen ons enorm dat dit een grote gok is. Die heeft hier nu 3 van de 5 keer goed uitgepakt. 2 zijn we er kwijtgeraakt. Die 2 hebben we niet op jongen losgelaten. De 3 die we hebben gehouden lieten we wel op jongen los.
  Wat ik er niet bijschreef is dat alle vastzitters hier wel al meerdere jaren vertoeven.
  En of we t op t moment supreme durven is ook nog de vraag. “Sammy”, de naam zegt t al, is mijn liefste duif. Kans is groot dat ik de keutel terugtrek straks.

  Maar ik gun de beestjes de ruimte. Tis zo’n duivels dilemma.
  Bedankt voor je toelichting!

  Groetjes Samantha

 2. Ik denk dat als je die vastzitters de vrijheid geeft je er niet 1 van overhoudt een duif die als jong niet heeft uitgevlogen raak meestal kwijt en hoor je nooit meer wat van ze lope nergens binnen , maar als je het doet veel succes

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.