V18 Vervins 5-5-2019

Na een extra nachtje mand vanwege slecht weer (voor de jaarlingen de eerste keer 2 nachten in de mand) werden de duiven al vroeg gelost in Vervins.
7.45 uur was het sein “LOS!” gegeven en de duiven waren op weg. Deze keer weer spannend, zelfde vlucht als vorige week, totaal ander weerbeeld. Hoe zou het verloop zijn en zouden we wederom in de buurt van de uitslag kunnen komen?
Na de eerste melding van een duif in de verenigingapp en gezien de snelle opvolging van meldingen daarop, was het vermoeden dat we de uitslag deze keer niet zouden halen. Om 11:03:58 viel hier onze eerste duif, een jaarling doffer. 17 minuten na de eerste in de app. Waarschijnlijk, zo dachten we, net achter de uitslag. Gezien de eerste 10 van de 18 duiven vielen binnen een half uurtje na onze eerste, waren we al best tevreden. De opvolging was goed, de tijden ook niet onaardig aangezien wij veelal overnachters hebben en in principe onze vluchten nog moeten komen.

Later op de zondagavond na het uitlezen van de klokken was er toch nog de verrassing: De 551 stond nog op de uitslag! 48e van 212 duiven in de vereniging. Zowaar toch nog de uitslag gehaald!
Nu wat het wachten op de uitslag van CC Peel en Maas. Maandag bij de definitieve uitslag bleek dat we in de CC er toch nog 2 in de uitslag hadden: De snelste op 283 en onze tweede, alweer onze Duitse duivin, op plaats 311 van in totaal 1650 duiven.

Wij doen het ervoor!

De NL18-1302551-M, onze eerste van vandaag!

ย