V17 Vervins 27-4-2019

Met slecht weer in het vooruitzicht lang getwijfeld of we de duiven zouden meezetten.
Uiteindelijk toch de manden tevoorschijn gehaald en de duiven uit het hok gehaald.
9 Doffers en 9 Duivinnen mochten aan de start verschijnen voor de vlucht vanuit Vervins, een kleine 240 km. Met een Zuid-West windje in de rug kon het wel eens snel gaan!

Om 11.00 uur gingen de deuren open en de verwachting was hier een vluchtduur rond de 2,5 uur.
De eerste aankomsten zou dus tegen 13:30 uur zijn. Terwijl het wachten was uiteraard zo her en der de meldingen in het land volgen. Een van de eerste die ik tegenkwam was een snelheid van boven de 2000meter per minuut! Het zou toch niet? Nee, wij doen met overnachters niet mee aan dat soort snelheden ๐Ÿ™‚

Terwijl de eerste duiven in de vereniging in onze app reeds gemeld werden, werd het steeds spannender. Hoe snel kunnen ze zijn?
Niet zo snel als de sprinters onder de duiven, maar de eerste 5 kwamen hier toch mooi tussen 13:30 en 13:34 uur aanwaaien. Bijna letterlijk.

Als eerste onze grote vriend Spikkel, letterlijk de grootste duif op ons hok. Direct gevolgd door Johan(na) en de eerste duivin, de 916. Alle drie reeds overnacht ervaring opgedaan. 2 jaarlingen maakten het eerste 5-tal vol. Ik was toch wel verbaasd eigenlijk ๐Ÿ™‚

Al met al liep het tot een uur of drie nog redelijk door, toen werd het stil. Nog 2 nakomers rond 17:30 en toen was de balans 14 van de 18 terug.
Na afslaan van de klok en het maken van de uitslag bleek dat we er toch nog 3 op de verenigingsuitslag en 2 op de CC uitslag hadden. Niet verwacht, gezien de zeer hoge snelheden die in het hele land al gezien waren. 1591,8 meter per minuut zou in het overgrote deel van het land bij lange na niet genoeg zijn om de uitslag te halen. Waarom dan hier wel, zo was de gedachte.

Afijn, met toch weer 3 in de uitslag, nog 2 nakomers op zondag, dus 16 van de 18 thuis, zijn we eigenlijk best tevreden. Op naar volgende week!

Onze winnaar van de dag, Spikkel!