Onze allereerste vlucht!

Vandaag is de dag dat we de duiven  mee hebben op onze allereerste vlucht! Vrijdagavond is Samantha met de manden in de bakfiets de duiven gaan inkorven voor de eerste oefenvlucht vanuit Tessenderlo, voor ons een goeie 80 km.

De eerste dag dat we echt serieus gaan zien welke duiven wat kunnen. We zijn benieuwd!
17 zijn er mee, hopen dat ze allemaal weer veilig thuiskomen!

Update 12:30:
De lossing was om 10:00 uur. De eerste duiven waren terug om 11:15 uur. Op dit moment is de stand 12 thuis van de 17. Valt al niet tegen voor een eerste vlucht, een eerste ervaring met een nacht in de mand en vervoer. ?

Update 15:45:
In de afgelopen uren nog 1 duif thuisgekomen. Er zijn er nog 4 ergens onderweg. We hopen maar dat die nog nakomen. Het zijn overnachters dus we houden hoop?!

Update 20:10:
Tegen vijven kwamen er nog twee terug. We gaan er maar vanuit dat de laatste 2 morgen weer hun eigen hok terug vinden.
Voor een eerste keer na een nacht mand en een wat grotere lossing met tegenwind naar huis is een aardige ervaring die ze op hebben gedaan.
Al met al niet onaardig gegaan, op naar volgende week!

Update 30 maart:
Maandag na de vlucht telefoon uit Weert: 1 van de twee achtergebleven duiven was in Weert blijven steken. Direct opgehaald dus 16 van de 17 thuis.
Donderdag na de vlucht telefoon uit Dinxperlo: De andere achtergebleven duif was wat te ver gevlogen en dus in Dinxperlo geland.
Deze gaan we ook ophalen natuurlijk.

Positieve ervaring na alle verdwenen duiven van vorig jaar: Na de eerste vlucht 2 uit 2 achtergebleven duiven gemeld!
Laten we afspreken dat we allen gewoon alle duiven die opgevangen worden meldt bij de eigenaar/bond/Facebook/duivenmarktplaats!

Melders bedankt!!!