Laon & Issoudun  (27-05-2017) UPDATE

Vandaag is een dag met 2 vluchten. Een dag waarop we ook op 2 vluchten hebben ingezet. 

2 Duiven zijn naar Laon  (267 km), Calimero & Lightning. Laon is gelost om 7.45uur met een Zuidoosten wind. Die waaien dus eerst naar Vlissingen :-p. Het is ten tijde van schrijven 10.20uur dus we zijn eens benieuwd. Voor Lightning zijn dit wel de afstanden waarop ze iets zou moeten kunnen laten zien. In theorie. 

Naar Issoudun zijn 6 Duiven mee. 5 Doffers  (Spikkel, Jellema, 913, Lucky & Johanna) en 1 Duivin  (916). Dit zijn de duiven die straks ook op Bordeaux mee mogen als ze terugkomen. Issoudun is gelost om 6.30uur en met een 585 km verwachten we die voorlopig nog niet. Dus genieten we voorlopig nog van de schaduw. 

Laat maar komen die duifjes! Nu wordt t steeds leuker! Vind ik hahaha.
UPDATE (29-5-2017): Zaterdag begon natuurlijk met de thuiskomst van de duiven van Laon. Een vlucht waarop wij sowieso geen echte reële kans maken met onze duiven, al is Lightning wel een duif die zich, als Vitesseduivin, juist hier zou ‘moeten’ laten zien. Rond half 1 viel Calimero als eerste op de klep (iets meer dan 10 minuten buiten de prijzen). Lightning kwam geruime tijd later. Maar (!) ze waren thuis! En dat met de hitte van zaterdag! 

En toen kwam langzaamaan het wachten voor Issoudun. Qua afstand natuurlijk nog steeds niet helemaal onze vluchten, maar toch al meer voor ons. Wij hadden zo ons idee over een bepaalde volgorde waarop ze naar huis zouden komen, maar de duiven bedachten zich totaal anders… Toen we zaterdag naar bed gingen waren ze nog geen van alles thuis… 

Zondagochtend daarentegen zat Lucky om 6.24uur op de klep! Niet veel later gevolgd door Johanna. Jellema volgde als 3e en de 913 (uit Kees Vergouwen x Madammeke) volgde als 4e. Als 5e kwam Spikkel. De enige dame (916 uit Frosty x Bueno) moet nog komen. 

In exact tegenovergesteld volgorde dan wij verwacht hadden kwamen ze naar huis. 

Wij gaan ons hele plan nog eens heel erg goed bekijken voor wat betreft wat we gaan doen qua wel of niet nog meezetten. Ze hebben het in ieder geval fantastisch gedaan. Het was een pittige vlucht met de hitte, maar ze zijn thuis! En dat voor jaarlingen. Wij zijn tevreden, maar ook voorzichtig.