Het duivenhok. Part 1!

Een maand geleden ongeveer gingen Pap, Erik en ik met een gehuurde vrachtwagen en een echte Limburgse vlaai op weg naar Eefde. Op weg om een duivenhok op te halen. Het moge duidelijk zijn van Miss Bueno en Mister Frosty in een tijdelijk hokje zitten (in de garage) en we dus nog geen hok in de tuin hebben staan.
Het hok werd toen opgehaald, hier met behulp van een toevallig passerende kennis van de buren uitgeladen en in de garage en op de oprit geparkeerd. En toen was het wachten op mooi weer op stap voor stap een begin te maken.

En dat begin bestaat uit meerdere onderdelen: De tuin benodigd wat stappen. (Er moest wat aan een boom gebeuren, de pruimenboom moet eruit, appelboompje moet verplaatst, vlonder moet weg, maar eerst ontgroend en mn molentje moet naar voren. Dit zijn de eerste stappen.)
En dan is t nog dat alle planken en latten nog vol spijkers zitten dus dat moet nog gebeuren en voordat Erik aan de hogedrukreiniger kan, is hij daar dus mee begonnen. Hij moet dan toch alles in handen pakken dus dan maar ook gelijk een nuttig iets met het hout doen. Ontspijkeren en ontstoffen.

We komen nog maar eens tot de conclusie dat het hok bestaat uit HEEL degelijk hout. (En het heel zwaar is)

En terwijl Erik buiten in t zonnetje hard aan t werk is, zorgen Papa Frosty en Mama Bueno goed voor hun kleintjes. En ik? Ik lig binnen op de bank. Mezelf te frustreren dat ik niet mee kan helpen. Maar straks als we gaan bouwen aan t hok help ik mee! Maar daarom nu even niet.

image

image

image