“Even” 6 jonge duifjes halen.

Het is maandag 8 april.

In Venray een zeer mistige ochtend. Vandaag kilometers maken om wat jonge duifjes op te halen. Eerst naar het noorden om er 2 bij Sjonnie Vrieze op te halen, een donkere schimmel en een choco voor ons als Combinatie. Een mooie rit met onderweg heerlijk zonnig weer. Stukje binnendoor van Meppel naar Hoogersmilde, een mooi stuk om te rijden.

Helaas was Sjonnie zelf niet thuis maar hij had de duifjes klaargezet voor me. 2 knappe jongen waar we zeer blij mee zijn, waarvoor dank!

Vervolgens weer een stuk afzakken naar het zuiden, naar Jan Rewinkel in Wehl om precies te zijn, waar ik 4 jongen mocht komen halen als dank voor het opvangen van een duif van hem vorig seizoen. 3 voor de meiden die hier mee gaan doen aan de Ladies League en 1 voor de Combinatie.
Aldaar hartelijk ontvangen met koffie en een sneetje brood tegen mijn wat tegensputterende maag en misselijkheid. Uiteraard wat duifjes gemolken en nog een uitgebreide rondleiding gehad door zijn hokken. Dat ziet er daar prima verzorgd en strak uit. Wat opviel is de rust op alle hokken. De stamduiven in handen gehad waar de jonge duiven uit voortkomen. Heerlijke duiven met een bijzonder kopje. Het type kopje waar Samantha zo gek van is. Wat kortere snavel en een wat ronder kopje.
Tot slot de voor ons bestemde duifjes uit het hok gehaald. Stuk voor stuk lekker aanvoelende jongen!
Na een hartelijk afscheid en de belofte dat we elkaar zeker nog eens gaan zien ging ik in de spits weer terug naar Venray.
Al met al een dag met veel kilometers die absoluut de moeite waard waren.
Nu hopen dat we wat kunnen bereiken met deze duifjes.
Sjonnie en Jan, hartelijk dank namens ons allen!

Eén antwoord op ““Even” 6 jonge duifjes halen.”

  1. Heel fijn dat de meiden de duifjes mooi vinden .hoop voor ze dat ze er veel plezier van hebben. En het stukje wat jij.schreef geweldig mooi.grt uit wehl en we houden contakt. Grt.en veel plezier met de duiven .

Reacties zijn gesloten.