Onze eerste duivin!

Onze eerste duivin!

Sinds eind 2015 zijn wij bezig met de veilingsite Doevepeet.nl. Ik, Erik, ben daar technisch vooral mee bezig en de eerste veilingen die we mochten plaatsen heb ik dan ook zelf gedaan. Naast dat ik via de Samantha en haar vader al e.e.a. over de duivensport geleerd had, kwam ik door de voorbijkomende stamkaarten en de informatie daarop, nog meer te weten over de duivensport.
Op een gegeven moment kwamen bij mij de kriebels om samen met Samantha ook met duiven te beginnen. Samantha heeft al de nodige ervaring en kennis, ik rol er vrij blanco in.
 
Een klein stukje voorgeschiedenis van Samantha en mij leert dat wij elkaar hebben leren kennen via Twitter; nadat ik een tweet plaatste over de Enige echte Chocomel die maar liefst 25% in prijs was gestegen, reageerde Samantha daarop. Zo zijn wij uiteindelijk samengekomen en hebben inmiddels een aardige verzameling Chocomel spullen.
 
Terug naar de duiven. Zoals ik al zei begon het mij te kriebelen om met duiven te beginnen. Samantha wilde ook wel weer gaan spelen. Ik ben me gaan inlezen, gaan rondkijken op duivenmarktplaats, zag vanalles voorbijkomen op de Doevepeet veilingsite. 
Op een gegeven moment zag ik op een veiling op Duivenmarktplaats een mooie bruinkleurige duivin voorbij komen. Een bruine! Een Meulemans Choco had ik inmiddels geleerd. Hoe passend is dat bij onze Chocomel historie!?
Ik heb een bod uitgebracht op deze duivin. Ik dacht nog wel overboden te worden maar dat was niet het geval.
Zo werden we op 17 januari dus eigenaar van een mooie bruine duivin van de Choco soort!
 
Maar oeps! Nu heb ik met mijn slimme hoofd wel een duivin gekocht, maar waar gaan we die laten zonder hok of ook maar een soort van hokje!?!
Typisch Dwèrs: Verkeerdom beginnen dus! 🙂