Eerste trainingsvlucht van seizoen 2019. Tessenderlo.

De start van een nieuw seizoen is altijd spannend. De eerste keer de duiven in de mand. Eerste keer in de vrachtwagen. Vinden ze de weg terug naar huis? Weten ze zich los te maken van de groep? Hebben we ze wel voldoende zelf afgericht?

Uiteindelijk komen we er maar op een manier achter en dat is toch starten met de eerste trainingsvlucht en die was afgelopen zaterdag. Vrijdag inzetten. Zaterdag los om 9.15uur dus vol goede moed zat Erik op wacht. Ikzelf was niet thuis dus volgde het geheel via Whatsapp.

Eigenlijk kwamen ze in 1e instantie niet eens zo gek af. 14 op zaterdag. Van de 22. Maarja. Dat betekent wel dat we er nog 8 moeten. Dan sta je zondag toch niet helemaal lekker op…

Zondag vonden nog 3 duifjes hun weg naar huis en maandag ook nog 1. Die laatste was licht gewond.

Helaas zijn de laatste 4 nu, dinsdag, nog niet thuis. Of deze nog naar huis komen is de vraag. Het is altijd vervelend, want je weet niet waar ze zijn, wat er is gebeurd en of wij iets anders hadden kunnen doen in de voorbereiding?

Hoe dan ook. Met 18 gaan we verder de volgende trainingsvluchten in. Ofja, 17. Die gewonde gaat vrijdag niet mee ;-). Vrijdag gaan ze naar Bierges.