De eerste vlucht van het jaar – Bierges

15 April 2023, de opening van het vluchtseizoen 2023. We zagen er nogal tegenop, want het africhten ging dit jaar niet bepaald van een leien dakje dus de twijfel was er wel om ze mee te zetten. Maarja, het besef ook dat als we nu niet zouden starten we meteen met 5-0 achter zouden staan voor de rest van het seizoen.
Dus, met toch iets lood in de schoenen de duiven in de mand gezet en eigenlijk viel het ons best mee. We hielden er rekening mee dat de onervaren duiven niet thuis zouden komen en helaas hadden we gelijk. De duiven die we in 2021 en 2022 gewoon niet goed hebben voorbereid zijn inderdaad niet thuis, maar de ervaren duiven zijn gewoon netjes thuis, hebben elkaar goed opgevolgd en dat betekent dus ook dat we met iets meer vertrouwen de start maken voor dit vliegseizoen.
Ze zijn niet allemaal weg gelukkig en we verwachten ook wel dat er nog thuiskomen, danwel gemeld worden. Maar gisteren waren ze er in ieder geval niet.
Nu vol goede moed door en vooral zorgen dat we de jonge duiven van dit jaar WEL goed voorbereiden zodat we dit jaar wel goed doorkomen. Feit is en blijft dat, hoe goed de duiven ook zijn. Ze zonder de goede voorbereiding van de baasjes, ze nergens zijn.