Gemelde duiven? We hebben er 10! šŸ˜±

Twee vluchten is het seizoen voor ons oud en nog voordat het seizoen goed en wel was begonnen en we met africhten waren begonnen, hadden we al 7 gemelde duiven.

Nu hebben we 2 vluchten gespeeld en vandaag kwam de 10e melding binnen. Erik en ik vroegen ons vanmiddag een beetje twijfelachtig af of we het nu eigenlijk als een succes moeten zien. Enerzijds is het natuurlijk een fantastisch aantal wat gemeld wordt. (We zijn ze ook allemaal gehaald gaan halen)

Maar de duiven dwalen natuurlijk wel af. Hmz.. dubieus.

Waar we ze zijn gaan halen voor de geĆÆnteresseerden?

Horst, Eindhoven (bij particulier), Reuver (2x dezelfde duif. Stommerik), Buggenum (duif ging op bezoek bij zn Opa en Oma), Duisburg, Zonhoven (Belgiƫ), St. Willebrord, Weert en morgen gaan we nummer 10 ophalen in Tiel.

Mooi rijtje. Eerlijk is eerlijk dat van deze 10 2 stuks de weg inmiddels niet meer naar huis hebben weten te vinden. De Reuver-doffer is nu echt verdwaald en de Buggenum/Weert-doffer ook. Helaas.

De duivin van Zonhoven logeert in Roermond bij mijn vader voor de kweek.

De doffer die in St. Willebrord zat was te gewond om nog te vliegen dus zit bij ons op de kweek.

De duivin uit Horst in verlamd aan 1 vleugel. Die hebben jullie hier wel eens voorbij zien komen. Onze Spooky. Was in Horst gebracht door particulieren bij een melker. Maar zij heeft een mooi plekje op het hok.

De anderen krijgen de kans om te laten zien of ze nu wel de weg weten naar huis. ;-).

De Zonhoven-duivin op weg naar Roermond